Indische hoofdmassage (SHIROSHAMPI)

 

Wat is de Indische hoofdmassage?

Indische hoofdmassage is een een prachtige gelegenheid om welzijn te brengen zonder dat de u zich uit dient te kleden. Een deel van de massage bestaat uit het masseren van de nek en schouders om deze te ontspannen. Dit kan door de kleding heen of aan het einde van bijvoorbeeld een lichaamsmassage met olie. U kunt zowel in zittende als in liggende houding van de massage genieten.

De oorsprong

Indische hoofdmassage is een eeuwenoude massagetechniek uit India. De hoofdmassage, ook wel Shirodhara massage of Shiroshampi genaamd, wordt al meer dan duizenden jaren beoefend vanwege zijn enorme weldaad. Moeders voerden de massage uit terwijl ze olie aanbrachten op het lange haar van hun dochters. Het oorspronkelijke doel was het haar glanzender te maken, als ook het delen van een moment van zachtheid.

Voor wie is deze massage geschikt?

De Indische hoofdmassage heeft inmiddels de westerse wereld veroverd. Het biedt een diep welzijn en ontspanning en is hiermee bijzonder geschikt voor onze hectische en vermoeiende levensstijl. Bovendien heeft de olie een gunstige invloed op het haar. Het verbetert en versterkt het haar. De hoofdmassage is zeer geschikt voor actieve mensen. Of voor mensen die angstig zijn en gekweld worden door stress.  Maar eigenlijk is de massage voor iedereen een ultieme vorm van ontspanning. De massage verbetert de nachtrust, verlicht hoofdpijn en pijn aan de ogen. Ook bevordert deze massage de concentratie en heeft het ene gunstig effect op het cardiovasculaire systeem. Gemiddeld duurt een Indische hoofdmassage 15 tot 20 minuten.

De techniek van hoofdmassage

Deze massage is gebaseerd op de principes van Ayurvedische massage en bestaat uit minieme bewegingen met de vingertoppen. Tijdens de behandeling wordt de gehele schedel gemasseerd, de hoofdhuid, de slapen, het voorhoofd en de oren. Massage olie wordt gebruikt om de druk en rotaties op de schedel te realiseren.

Hoe zo optimaal mogelijk van de behandeling te profiteren?

Om volledig van het welzijn van deze massagetechniek te genieten, is het raadzaam nog even te blijven liggen na de sessie. Ook wordt aangeraden om veel water te drinken om de toxinen uit het lichaam te verwijderen. Laat u wiegen door de bewegingen op uw hoofd om een heerlijke rust te ervaren.